حقوق

مطالب حقوقی

حقوق

مطالب حقوقی

این وبلاگ سعی می کند تا مطالبی دستچین شده ی حقوقی را به شما عزیزان ارائه دهد.
شما عزیزان می توانید نظرات و پیشنهادات خود را به آدرس ایمیل زیر ارسال کنید.

makansalimi33@gmail.com

با تشکر.

طبقه بندی موضوعی

۲ مطلب در خرداد ۱۴۰۱ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

جرایم سایبری:
جرایم امروزه وسعت یافته و پیچیده تر شده اند.جرم سایبری یکی از آنهاست.جرم سایبری نسل اول جرایم سرقت نرم افزار بود.جرم سایبری نسل دوم دزدی اطلاعات بود.اکنون جرایم نسل سوم روز به روز با گسترش علوم کامپیوتری افزایش بیشتری پیدا کرده است.مانند کلاهبرداری از افراد و اشخاص که برای تحصیل مال یا نفعی که به شخص یا اشخاصی می رسد انجام می شود.قوانین به دلیل اینکه خلاء هایی در این زمینه داشتند به روز شدند و برای جرایمی غیر از جرایمی مانند کلاهبرداری سنتی،قوانینی نظیر قانون جرایم سایبری و یا قوانین تجارت الکترونیکی ایجاد شدند تا بتوانند با چنین جرایمی مقابله کنند. 
قانونی که برای سوء استفاده یا کلاهبرداری بوسیله رایانه وجود دارد این است که: 

((هر کس در بستر مبادلات الکترونیکی سوء استفاده یا استفاده غیر مجاز از داده پیام ها،برنامه ها و سیستم های رایانه ای و وسایل ارتباطات از راه دور و ارتکاب افعالی نظیر ورود،محو،توقف(داده پیام)،مداخله در عملکرد برنامه یا سیستم رایانه ای یا غیره دیگران را بفریبد یا سبب گمراهی سیستم های پردازش خودکار و نظایر آن شود،و از این طریق برای خود یا دیگری وجوه،اموال یا امتیازات مالی تحصیل کند و اموال دیگران را ببرد مجرم محسوب و علاوه بر رد به صاحبان اموال،به حبس از یک تا سه سال و پرداخت جزای نقدی معادل مال ماخوذه محکوم می شود...)). 

در سال ۱۳۸۸ قوانین جرایم رایانه ای بهبود یافتند. 

قانون تعزیرات مصوب ۱۳۷۵ ،ماده ۴۰:
((هر کس به طور غیر مجاز از سامانه های رایانه ای یا مخابراتی با ارتکاب اعمالی از قبیل وارد کردن،تغییر،محو،ایجاد یا متوقف کردن داده ها یا مختل کردن سامانه،وجه یا مال یا منفعت یا خدمات یا امتیازات مالی برای خود یا دیگری تحصیل کند،علاوه بر رد مال به صاحب آن،به حبس از یک تا پنج سال یا جزای نقدی از بیست میلیون ریال تا یکصد میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد)). 

  • سید ماکان سلیمی اشکوری
  • ۰
  • ۰

حقوق ثبت

حقوق ثبت اسناد و مدارک شامل قوانینی می شود که بد نیست با آنها آشنا شوید:

در این نوشته چند مورد از قوانین ثبت را بیان می داریم:
مامور امور ثبت نباید موردی را که در حوزه ی خود وجود دارد را در شهر دیگری انجام دهد.مثلا موردی را که مربوط به شهر قزوین است را در مشهد انجام دهد.این کار بی تاثیر و بی حاصل است. 
 
مامور ثبت می تواند اموری که مربوط به شهر دیگری هست را در شهر خود انجام دهد. 
 
منظور بودن یا نبودن مامور اجرایی ثبت در حوزه ی کاری-اش است و این کار برای تسهیل امور ثبت اسناد و املاک برای مراجعین انجام می شود. 
 
مامور ثبت اسناد یک امضا در ابتدای عهده دار شدن کارش به دفتر اسناد رسمی در برگه ای خاص می دهد.کلیه ی اسنادی که توسط این مامور به ثبت در دفتر اسناد به ثبت می رسند باید امضاء مورد اشاره را داشته باشند. 
 
ثبت املاک به دو صورت است:
عمومی و عادی.
ثبت به صورت عادی حالتی است که شخص مالک یا قائم مقامش داوطلبانه و با اختیار خود،ملکشان را در دفتر اسناد و املاک به ثبت می رسانند.
ثبت به صورت عمومی اجباری و الزامی است.مثلا سازمان ثبت در روزنامه آگهی می دهد که در فلان محله یا روستا قرار است پروژه ای احداث شود یا خانه های محله پلاک کوبی شود و لازم است تا مالکان، املاکشان را در برگه هایی که به آن اظهارنامه ملکی گفته می شود، در دفتر ثبت اسناد و املاک کنند.
البته مدت هاست که به صورت "عمومی" درخواست ثبت املاک صورت نگرفته و همهی افراد و اشخاص بصورت داوطلبانه انجام می گیرد
 

  • سید ماکان سلیمی اشکوری